Over Café Mokum

Museumcafé Mokum is een echt Amsterdams café. Museumcafé Mokum is voor iedereen die Amsterdam wilt proeven, zien en beleven. De historische binnenplaats van Museumcafé Mokum heeft een sfeervol terras, een verborgen parel in de altijd drukke Kalverstraat.
Hollands servies met oogstrelend Amsterdams eten en drinken; in Museumcafé Mokum vind je oude recepten met moderne ingrediënten. Traditionele gerechte als Mokumse burger, desembrood ossenworst van de Wit, maar ook een verse Amsterdamse havensalade met makreel. In Mokum proef jij blokjes Old Amsterdam en bitterballen, heerlijk bij een lokaal biertje van Gebrouwen door vrouwen, Brouwerij ’t IJ en De Prael, Damrak Gin en jenevers van Wynand Fockink. De Mokumse barista maakt de heerlijkste koffie (ook to go) en thee, van het Amsterdam theeatelier Four Leaves . Elke dag vers appeltaart van Holtkamp en typische Hollandse koeken zoals gevulde koek en Kokosmakroon

Verhuur

’s Avonds is Museumcafé Mokum beschikbaar voor diverse evenementen. De poorten van het Amsterdam Museum zijn dan voor andere bezoekers gesloten, dus je beschikt exclusief over het de binnenruimte en het ruime terras. Mokum is bij uitstek geschikt voor bruiloften, personeels- of netwerkborrels, private dinning (sit-down of walking dinner) en feesten. Combineer uw avond met een exclusief bezoek aan een van exposities in het Amsterdam Museum.