Over Café Mokum

Museumcafé Mokum is een echt Amsterdams café. Hier omarmen Amsterdamse kunst en keukenkunst elkaar. De tuin van Museumcafé Mokum heeft een sfeervol terras, een verborgen parel in de altijd drukke Kalverstraat.

Hollands servies met oogstrelend Amsterdams eten en drinken; in Museumcafé Mokum vind je oude recepten met moderne ingrediënten. Traditionele gerechte als stoofvlees, broodje bal maar ook frisse salades worden in een hedendaags jasje gestoken. In Mokum proef jij pastrami-zuurkool sandwiches, lokaal bier van Gebrouwen door vrouwen, Brouwerij ’t IJ en De Prael, Damrak Gin en jenevers van Wynand Fockink. De Mokumse barista maakt de heerlijkste koffie (ook to go) en thee, van het Amsterdam theeatelier Four Leaves.